Myynti 010 2124862

Tiesitkö, ettei kattoremonttia tarvitse välttämättä tehdä koskaan

Vanha suomalainen sananlasku kertoo, että “jos jokin ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata”. Edellä mainitussa lauseessa on hienoinen asiavirhe, sillä sanonta on käytössä muuallakin.

Tästä huolimatta se kertoo perisuomalaisesta ajattelutavasta, jolla on kaksi puolta. Jos katto ei ole juuri tällä hetkellä rikki, sen korjaamatta jättäminen voi kostautua katon elinkaaren aikana kymmenillä tuhansilla euroilla – puhumattakaan mahdollisten vaurioiden aiheuttamista kustannuksista ja asumiseen kohdistuvista haitoista.

Toisaalta kattoremonttia ei tarvitse tehdä välttämättä koskaan, jos katon kuntoa ylläpidetään oikea-aikaisilla toimenpiteillä. Samalla tavalla kuin autoja käytetään vuosihuolloissa, voisi samaa huoltokulttuuria ja ajattelutapaa soveltaa kattoihin. Erona autojen vuosihuoltoon on toki se, että hajonneen katon kustannukset ovat auton moottoriin verrattuna moninkertaisia.

Katon elinkaari on mahdollista jatkaa oikein huollettuna moninkertaiseksi

Jos tiili- tai peltikatto huolletaan säännöllisesti, ne voivat kestää useita kymmeniä vuosia – ilman kattoremonttia. Olemme kehittäneet pelti- ja tiilikatoille Timanttipinnoitus-ratkaisun. Timanttipinnoitus tehdään kolmessa vaiheessa eri ammattilaisten toimesta. Ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvat puhdistus (dokumentointi, esivalmistelu, rotopesu), toiseen vaiheeseen pohjatyöt ja huolto (ruuvien/naulat, ruosteet, kasvustonesto, kemialliset käsittelyt, korjaukset) ja kolmanteen vaiheeseen itse pinnoitus. Pinnoitteena käytämme peltikatoilla ammattikäyttöön suunniteltua 2-komponenttipinnoitetta ja tiilikatoilla Cooling-erikoispinnoitetta. Dokumentoimme jokaisen työvaiheen, ja muodostamme niistä kattavan kuva- sekä työvaiheraportin ja toimitamme sen asiakkaalle työn valmistuttua.

Kun Kattokumppanien kehittelemä Timanttipinnoitus-palvelu toteutetaan katolle 2-3 kertaa talon elinkaaren aikana, alkuperäinen katto voi palvella jopa koko talon elinkaaren ajan. Kolmekin kertaa toteutettuna katon ylläpito jää silti edullisemmaksi kuin kerran toteutettu kattoremontti, jonka voi joutua huoltamattomana tekemään senkin kaksi kertaa talon elinkaaren aikana. Tiilikaton pinnoituksen hintoja ja toimenpiteitä olemme avanneet tässä artikkelissa. Peltikaton maalaukseen ja pinnoitukseen vaikuttavista tekijöistä voit lukea puolestaan Peltikaton maalauksen hinta – 7 vaikuttavaa tekijää -artikkelista.

Remonttikustannuksissa asunnon omistaja voi olla lyhytkatseinen ja jättää huollot tekemättä, mutta lopputulos on sama kuin huoltojen laiminlyönti automaailmassa. Omakotitalon ylläpito muodostuu kestämättömän kalliiksi, jos sitä toteutetaan vain remonttien muodossa.

Maksuton Kattodiagnoosi valaisee katon nykyistä kuntoa

On onneksi kolmaskin vaihtoehto, joka ei maksa mitään. Maksuton Kattodiagnoosi kertoo ammattilaisten totuudenmukaisen näkemyksen kattosi kunnosta, arvion sen käyttöiästä, tietoa kattojen ylläpidosta sekä mahdollisia ehdotuksia toimenpiteistä. Kattodiagnoosissa avataan katteen teknistä kuntoa, peltikaton ruosteisuutta ja korroosiota, tiilikaton kattotiilien kuntoa sekä pinnoitteiden, piipun juuripeltien ja läpivientien tiivisteiden kuntoa.

Lisäksi tarkistamme listojen kiinnitykset ja irronneet ruuvit, naulat ja niiden tiivisteet. Jos kattosi on heikossa kunnossa, kerromme aiheutuneet vahingot. Ehdotamme toki myös
huoltotoimenpiteitä, jos niillä selvitään. Jos vahingot ovat suuremmat, suosittelemme luotettavia toimijoita kattoremontin tekemiseen.

Kattokumppanit haluaa remontoida suomalaisen remonttikulttuurin

Kattokumppanit haluaa muuttaa suomalaisen remonttikulttuurin ennaltaehkäiseväksi, koska ennakoiminen alentaa kustannuksia ja vähentää remonttihuolia. Mitä ilmeisemmin remonttikulttuurin ravistelulle on tarvetta, sillä Raksystemsin (Pohjoismaisen rakennustekniikan ja kiinteistöjen asiantuntijayrityksen) mukaan “jopa 66 prosentissa vesikatoista on jonkinasteinen korjaus- tai huoltotarve. Tämä tarkoittaa jopa reilua 750 000 pientaloa Suomessa.”

Haluatko tietää, missä kunnossa omakotitalosi katto on? Tilaa siis Katto Kumppaneiden Kattodiagnoosi.

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.