Myynti 010 2124862

Peltikaton Timanttipinnoituksella ennaltaehkäiset katollesi muodostuvat ongelmat

Kattokumppanit Timanttipinnoitus™

Milloin viimeksi kävit katolla? Jos siitä on yli kaksi vuotta aikaa, on hyvä aika kiinnostua katon kunnosta.

Mitä peltikatollesi tapahtuu vuosien vieriessä?

Katon kunnosta kannattaa pitää huolta ennakoivasti. Liian huonoon kuntoon menneelle katolle ei enää taikatemppuja ole tehtävissä. Edessä on kallis kattoremontti, jos syntyneitä ongelmia ei tiedosteta.

Hyvä uutinen on, että ennakoivalla kunnossapidolla katto voi kestää vuosikymmeniä pidempään

Ennakoiminen siis alentaa talon ylläpidon kustannuksia ja vähentää remonttihuolia.

Jo 10 – 15 vuotiaassa peltikatossa alkaa esiintyä seuraavia ongelmia:

  • UV-säteily ja ilmansaasteet heikentävät maalin kestoa ja maali alkaa hilseillä.
  • Sinkittyyn peltiin päästessään vesi aiheuttaa korroosiota ja pelti alkaa vähitellen ruostua.
  • Katon läpivientien tiivisteet haurastuvat sääolosuhteiden vaikutuksesta ja aiheuttavat vuotoriskin.
  • Piipun juuret ovat yleinen ongelmia aiheuttava tekijä peltikatoilla.
  • Ruuvit ja naulat nousevat ylös aiheuttaen pieniä vuotoja kattoon.

Jos vesi pääsee valumaan yläpohjaan, se voi aiheuttaa pahimmillaan kosteusvaurioita.

Peltikatto ennen ja jälkeen pinnoituksen

Peltikaton Timanttipinnoitus™ tehdään 3-vaiheisesti

1. Pohjatyöt

1. Dokumentointi ja esivalmistelu
2. Katon tarkistus
3. Katon korkeapainepesu
4. Katon ja vesikourujen ja huuhtelu

Huoltomestari työssä

2. Huolto

1. Katon huolto ja tiivistys
2. Irroneiden ruuvien/naulojen vaihto
3. Kattoturvatuotteiden tarkastus
4. Pintakäsittely ja tarkkorajaus

3. Pinnoitus

- Peltikatto 2-komponenttipinnoitus
- Tiilikatto Cooling-erikoispinnoitus
- Dokumentointi

Kattokumppanit pähkinänkuoressa

Erikoisosaaminen

Pinnoitus ammattiaineilla vaatii kokemusta ja erityisosaamista. Monella asentajallamme on yli 10 vuoden kokemus alalta.

Kehitystä edellä

Yli 1000 urakan kokemuksella olemme kehittäneet ainutlaatuisen Timanttipinnoituksen katoille, joka on äärimmäisen kustannustehokas ratkaisu.

Visiona ennakoiva kulttuuri

Haluamme aidosti säästää kiinteistön omistajien kustannustaakkaa, jonka talon ylläpitäminen aiheuttaa.

Selvitä kattosi kunto veloituksetta

Tilaa meidät paikan päälle arvioimaan kattosi kunto ja huoltotarve. Annamme tarvittaessa suositukset huolto- tai korjaustoimenpiteille.

Tilaa kattodiagnoosi

Tätä mieltä ovat asiakkaamme

“Hemmetin hyvää jälkeä. Ainoa huono puoli on, että nyt muu talo näyttää kaipaavan huoltoa. Katto on nyt kuin uusi.”

Aleksi Kaisko, Valkovuokonkatu 1

“Työntekijät lauloivat nuotilleen tehdessään töitä. He korjasivat lapetikkaat, kun olen tähän asti pelännyt, että nokisuutari putoaa katolta alas niiden kanssa. Sain hyvän tarjouksen työn hinnalle, kun tässä ympäristössä tehtiin muutenkin töitä.”

Mikko Koljonen, Lehmustie 2

“Oli hienoa, että kattoa ei tarvinnut uusia kokonaan. Nyt se on kuin uusi.”

Niromaan perhe, Valkovuokontie 2

“Saimme vastauksia kuin apteekin hyllyltä, mitä sitten kysyimmekin. Kaikki meni tosi hyvin.”

Satu ja Petri Ikonen, Ruusutarhankatu 28

“Homma toimi kuten sovittiin. Ahkeria miehiä. On hienoa, että kattoa ei tarvinnut uusia kokonaan.”

Sulo Nisula, Sireenitie 3

“Ahkeria poikia tekemään. Kuin talossa olisi uusi katto. Urakan sopimisen jälkeen viikon päästä homma oli tehty.”

Taina ja Ari Landström, Ruiskaunokintie 7

“Palvelu oli erittäin miellyttävää ja asiantuntevaa. On mukavaa, että alueella kaikki katot näyttävät hyviltä. Huolto lisää katon käyttöikä.”

Tanja ja Timo Humaloja, Ruusutarhankatu 37

Usein kysytyt kysymykset peltikaton pinnoituksesta

Katon käyttöikä on Suomessa yleisesti noin 30 vuotta, riippuen pellin pinnoitteesta. Säännöllisesti huollettu peltikatto voi kuitenkin kestää jopa 60-70 vuotta.

Peltikate koostuu sinkitystä teräksestä. Teräs on erittäin kestävää materiaalia, mutta se tarvitsee pinnalleen suojan korroosiota vastaan, eli pinnoitteen. Tehtaalta tuleva pelti on joko maalattu tai muovipinnoitettu (tyypillistä 1980-90-luvun katoille). Jos pinnoitetta ei ole, teräs alkaa ruostua. Auringon UV-säteily, sadevesi ja talviset lumikuormat rasittavat pinnoitetta, ja ajan myötä se on uusittava, tai muuten iso kattoremontti on edessä.

Vesikatteessa on pellin lisäksi nauloja tai ruuveja, savupiippuja, läpivientejä, lumiesteitä, antenneja, kulkusiltoja, lapetikkaita sekä listoja harjalla ja reunoissa. Kaikki nämä voivat aiheuttaa vuotoriskin katossa. Useiden satojen neliöiden katto voi olla suurelta osin täysin kunnossa, mutta vesivahinko voi silti tapahtua uusissakin katoissa, jopa hyvinkin pienistä ongelmista johtuen, tyypillisesti läpivienteihin liittyen.

Peltikaton pinnoitus on tärkeä, koska se suojaa kattoa korroosiolta, UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja pidentää katon käyttöikää. Pinnoitus myös parantaa katon ulkonäköä.

Termejä käytetään sekaisin, usein kuitenkin niillä tarkoitetaan samaa asiaa. Maalauksella tai pinnoituksella tarkoitetaan maalin levittämistä maalattavalle pinnalle joko pensselin tai ruiskun avulla.

Merkittävin katon maalauksen ja pinnoituksen hintaan vaikuttava tekijä on katon pinta-ala. Työn vaativuutta lisäävät tekijät, kuten vaikeammat kattotyypit, katon jyrkkyys ja sääolosuhteet vaikuttavat työn hintaan.

Pellin vanhan pinnoitteen kunto vaikuttaa pohjatöiden kestoon ja haastavuuteen. On myös suuri merkitys, onko vanha pelti maalattu vai muovipintainen ja onko kattoa huoltomaalattu aiemmin.

Jos peltikaton pinta on päässyt hilseilemään tai vaurioitumaan, saattaa katolla olla korroosiota eli ruosteisia kohtia. Pelti täytyy pestä ja käsitellä huolellisesti, että uusi pinnoite tarttuu siihen.

Maalauksen hintaan vaikuttaa myös muut vaadittavat huoltotoimet katolla. Jos peltikatto alkaa olla maalauksen tarpeessa, on se yleensä merkki huollon tarpeesta. Ruuveja, nauloja ja pellityksiä saattaa olla irti. Läpivientien ja kattoturvatuotteiden tiivistys on ehdottomasti suositeltavaa maalauksen yhteydessä, ja niiden kunto sekä määrä vaikuttavat työn määrään.

Myös pinnoituksessa käytetyn maalin laatu vaikuttaa hintaan. Kuluttajille myytävä vesiohenteinen maali eroaa huomattavasti Kattokumppanien käyttämästä ammattimaisesta 2-komponentti pinnoitteesta. Vesiohenteinen maali on helppokäyttöisempi ja edullisempi, mutta sen kestävyys katolla on lyhyt, vain noin 2-10 vuotta. 2-komponentti pinnoite on suunniteltu ammattikäyttöön, vaatii erityisosaamista ja on hieman kalliimpaa kuin tavalliset maalit. Se tarjoaa kumminkin paremman tartunnan ja kestävyyden katossa, jopa 20-25 vuodeksi.

Lisätietoa peltikatoista

Peltikaton maalaus – 3 selventävää seikkaa

Katon käyttöikä on Suomessa yleisesti noin 30 vuotta, riippuen pellin pinnoitteesta. Perinteisesti ajatellaan, että ”jos mikään ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata”. Säännöllisesti huollettu...

Peltikaton maalauksen hinta – 7 vaikuttavaa tekijää

Peltikaton maalaus käsitteenä jättää monta kysymystä sisälleen. Pelkkää maalausta voi harvoin tehdä ilman pohjatöitä. Katon maalaaminen on huomattavasti muita pintoja haasteellisempaa, koska maalattava pinta on...

Olemme ihmisten ja kattojen kumppaneita

Katto on talon tärkein suoja: jos vesi tulee katosta läpi, kattotuolit ja villat kastuvat, katon rakenteet alkavat lahota ja homeelle syntyy otolliset olosuhteet.

Katon lisäksi omakotiasukkaalla on paljon muutakin huolehdittavaa ja ylläpidettävää. Tehtävämme on helpottaa tätä taakkaa ja säästää aidosti omakotiasujan rahaa.

Lue tarinamme