Myynti 010 2124862

Peltikaton pinnoitus Riihimäki

Suoritamme peltikaton timattipinnoituksia paikkakunnalla Riihimäki

Milloin viimeksi kävit katolla? Jos siitä on yli kaksi vuotta aikaa, on hyvä aika kiinnostua katon kunnosta.

Mitä peltikatollesi tapahtuu vuosien vieriessä?

Katon kunnosta kannattaa pitää huolta ennakoivasti. Liian huonoon kuntoon menneelle katolle ei enää taikatemppuja ole tehtävissä. Edessä on kallis kattoremontti, jos syntyneitä ongelmia ei tiedosteta.

Hyvä uutinen on, että ennakoivalla kunnossapidolla katto voi kestää koko talon elinkaaren ajan

Ennakoiminen siis alentaa talon ylläpidon kustannuksia ja vähentää rakennuksen remonttihuolia.

Jo 10 – 15 vuotiaassa peltikatossa alkaa esiintyä seuraavia ongelmia:

  • UV-säteily ja ilmansaasteet heikentävät maalin kestoa ja maali alkaa hilseillä.
  • Sinkittyyn peltiin päästessään vesi aiheuttaa korroosiota ja pelti alkaa vähitellen ruostua.
  • Katon läpivientien tiivisteet haurastuvat sääolosuhteiden vaikutuksesta ja aiheuttavat vuotoriskin.
  • Piipun juuret ovat yleinen ongelmia aiheuttava tekijä peltikatoilla.
  • Ruuvit ja naulat nousevat ylös aiheuttaen pieniä vuotoja kattoon.

Jos vesi pääsee valumaan yläpohjaan, se voi aiheuttaa pahimmillaan kosteusvaurioita.

Mitä kaikkea Kattokumpppaneiden timanttipinnoitus palvelu sisältää? -Katso alla oleva video.

Peltikatto ennen ja jälkeen pinnoituksen

Peltikaton Timanttipinnoitus™ tehdään 3-vaiheisesti

Korkeapainepesu

1. Tarkastus ja esivalmistelut
2. Katon korkeapainepesu
3. Vesikourujen ja pihan huuhtelu

Huoltokorjaukset ja tiivistykset

1. Katon huolto ja tiivistys
2. Irroneiden ruuvien/naulojen vaihto
3. Ruosteiden hionta ja käsittely
4. Listoitusten kiinnitys
5. Kattoturvatuotteiden ja kiinnitysten tarkastus
6. Rajaukset ja valmistelu pinnoitukseen

2-komponentti- pinnoitus

1. Peltikaton pinnoitus korkeapaineruiskulla
2. Dokumentointi ja työmaapäiväkirja

Meidän tapa toimia

Ennakoin

Vastuu. Ajattelen, ennen kuin toimin!

Voin hyvin

Kumppania ei jätetä!

Menestyn yhdessä

Tämä ei ole työpaikka, vaan elämäntapa!

Selvitä kattosi kunto veloituksetta

Tilaa meidät paikan päälle arvioimaan kattosi kunto ja huoltotarve. Annamme tarvittaessa suositukset huolto- tai korjaustoimenpiteille.

Tilaa kattodiagnoosi

Tätä mieltä ovat asiakkaamme

Erinomainen
31 arvostelut perusteella
Tapio Järvinen
Tapio Järvinen
29/06/2023
Hyvää jälkeä. Erittäin nopea toimitus.
Pirkko Paronen
Pirkko Paronen
22/06/2023
Mukavat nuoret työntekijät Ansku, Veera ja Jarkko, sekä edellisenä päivänä katon pesseet nuoret kaverit, joiden nimiä en tullut kysyneeksi, hoitivat työnsä erinomaisen ammattimaisesti ja huolella. Suuret kiitokset heille👍😊
Antero Kiiski
Antero Kiiski
22/06/2023
Kiitettävän nopea työn suoritus.Miellyttävät ja ahkerat työmiehet.
Ari Karstila
Ari Karstila
21/06/2023
Joo, kaikki meni mutkattomasti ja oli rento meininki..
Janne Pinomaa
Janne Pinomaa
20/06/2023
Katon kunnostus / pinnoitus sujui alusta loppuun todella hienosti. Ei moitteen sanaan. Suosittelen
Pia Pihlajikko
Pia Pihlajikko
13/06/2023
Hyvää palvelua
vesa helminen
vesa helminen
06/06/2023
Osaava palvelu ja täsmällinen tiedotus. Katto on nyt kuin uusi ja elinpäiviä sille siunaantui lukuisia lisää. Kiitokset.
Mika Sormunen
Mika Sormunen
01/06/2023
Kokemukset yrityksen työntekijöistä erittäin positiivisia. Mukavasti ja sovitusti asiat maaliin. Peltikatto on nyt huollettu alusta loppuun ja tyytyväisinä asiakkaina toivotaan useiden vuosien huolettomuutta katon osalta.

Usein kysytyt kysymykset peltikaton pinnoituksesta

Katon voi saada kestämään koko rakennuksen elinkaaren ajan, mutta koska niitä ei yleensä huolleta ennakoivasti riittävän hyvin, voi katto vaatia remonttia jo 30 vuoden iässä. Aluskate suojaa taloa vuodoilta, mutta esimerkiksi 60-luvun konesaumakattoja on edelleen paljon Suomessa juuri niiden tiiveyden, tuulettuvuuden ja pokattujen saumojen ansiosta.

Peltikate koostuu sinkitystä teräksestä. Teräs on erittäin kestävää materiaalia, mutta se tarvitsee pinnalleen suojan korroosiota vastaan, eli pinnoitteen. Tehtaalta tuleva pelti on joko maalattu tai muovipinnoitettu (tyypillistä 1980-90-luvun katoille). Jos pinnoitetta ei ole, teräs alkaa ruostua. Auringon UV-säteily, sadevesi ja talviset lumikuormat rasittavat pinnoitetta, ja ajan myötä se on uusittava, tai muuten iso kattoremontti on edessä.

Vesikatteessa on pellin lisäksi nauloja tai ruuveja, savupiippuja, läpivientejä, lumiesteitä, antenneja, kulkusiltoja, lapetikkaita sekä listoja harjalla ja reunoissa. Kaikki nämä voivat aiheuttaa vuotoriskin katossa. Useiden satojen neliöiden katto voi olla suurelta osin täysin kunnossa, mutta vesivahinko voi silti tapahtua uusissakin katoissa, jopa hyvinkin pienistä ongelmista johtuen, tyypillisesti läpivienteihin liittyen.

Peltikaton pinnoitus on tärkeä, koska se suojaa kattoa korroosiolta, UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja pidentää katon käyttöikää. Pinnoite antaa suojan pellille.

Termejä käytetään sekaisin, usein kuitenkin niillä tarkoitetaan samaa asiaa. Maalauksella tai pinnoituksella tarkoitetaan maalin levittämistä maalattavalle pinnalle joko pensselin tai ruiskun avulla. Joitakin värittömiä suoja-aineita kuitenkin voidaan myös kutsua pinnoitteeksi, joten varmista aina, mitä sillä tarkoitetaan eri yhteyksissä.

Merkittävin katon maalauksen ja pinnoituksen hintaan vaikuttava tekijä on katon pinta-ala. Työn vaativuutta lisäävät tekijät, kuten vaikeammat kattotyypit, katon jyrkkyys ja sääolosuhteet vaikuttavat työn hintaan.

Pellin vanhan pinnoitteen kunto vaikuttaa pohjatöiden kestoon ja haastavuuteen. On myös suuri merkitys, onko vanha pelti maalattu vai muovipintainen ja onko kattoa huoltomaalattu aiemmin.

Jos peltikaton pinta on päässyt hilseilemään tai vaurioitumaan, saattaa katolla olla korroosiota eli ruosteisia kohtia. Pelti täytyy pestä ja käsitellä huolellisesti, että uusi pinnoite tarttuu siihen.

Maalauksen hintaan vaikuttaa myös muut vaadittavat huoltotoimet katolla. Jos peltikatto alkaa olla maalauksen tarpeessa, on se yleensä merkki huollon tarpeesta. Ruuveja, nauloja ja pellityksiä saattaa olla irti. Läpivientien ja kattoturvatuotteiden tiivistys on ehdottomasti suositeltavaa maalauksen yhteydessä, ja niiden kunto sekä määrä vaikuttavat työn määrään.

Myös pinnoituksessa käytetyn maalin laatu vaikuttaa hintaan. Kuluttajille myytävä vesiohenteinen maali eroaa huomattavasti Kattokumppanien käyttämästä ammattimaisesta 2-komponentti pinnoitteesta. Vesiohenteinen maali on helppokäyttöisempi ja edullisempi, mutta sen kestävyys katolla on lyhyempi. 2-komponentti pinnoite on suunniteltu ammattikäyttöön, vaatii erityisosaamista ja on hieman kalliimpaa kuin tavalliset maalit. Se tarjoaa kumminkin paremman tartunnan ja kestävyyden katossa, jopa 20-25 vuodeksi.

Lisätietoa peltikatoista

Peltikaton pesu: vinkit kiiltävään kattoon

Peltikatto on suosittu katemateriaali katolla, sillä se on sekä kestävä, että hyvännäköinen. Jotta katto tekee tehtävänsä ja suojaa talon rakenteita, tulee se pitää puhtaana ja...

Peltikaton maalaus – 3 selventävää seikkaa

Katon käyttöikä on Suomessa yleisesti noin 30 vuotta, riippuen pellin pinnoitteesta. Perinteisesti ajatellaan, että ”jos mikään ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata”. Säännöllisesti huollettu...

Peltikaton maalauksen hinta – 7 vaikuttavaa tekijää

Peltikaton maalaus käsitteenä jättää monta kysymystä sisälleen. Pelkkää maalausta voi harvoin tehdä ilman pohjatöitä. Katon maalaaminen on huomattavasti muita pintoja haasteellisempaa, koska maalattava pinta on...

Olemme ihmisten ja kattojen kumppaneita

Katto on talon tärkein suoja: jos vesi tulee katosta läpi, kattotuolit ja villat kastuvat, katon rakenteet alkavat lahota ja homeelle syntyy otolliset olosuhteet.

Katon lisäksi omakotiasukkaalla on paljon muutakin huolehdittavaa ja ylläpidettävää. Tehtävämme on helpottaa tätä taakkaa ja säästää aidosti omakotiasujan rahaa.

Lue tarinamme