Myynti 010 2124862

Katon pinnoitus vai kattoremontti? Lue asiantuntijan vinkit

Katon pinnoitus vai kattoremontti?

Kun mietit katollesi ratkaisuja, sinulla on periaattessa kolme vaihtoehtoa – kattoremontti, katon maalaus tai Kattokumppanien kehittämät katon huoltoratkaisut. Katon kunto kertoo, mikä mihinkin tilanteeseen on paras ratkaisu. Kattoremontti täytyy tehdä usein siitä johtuen, ettei katosta ole pidetty asianmukaisesti huolta. Katon maalaus on hyvä tilanteissa, jossa puhutaan suhteellisen uudesta katosta, missä ainut ongelma on katon maalissa tai pinnoitteessa.

Kokemuksemme perusteella on kuitenkin kaikista yleisintä, että katossa on paljon huollettavia asioita, minkä takia pelkkä pinnan kunnostaminen ei ole riittävä toimenpide ja kattoremontti on aivan liian järeä toimenpide ongelman ratkaisemiseksi. Sen lisäksi kattoremontin kustannus voi olla monelle taloudelle jopa mahdoton toteuttaa ilman pitkäaikaista lainaa.

Asiaa voidaan ajatella samalla tavalla kuin auton ylläpitoa; Jos määräaikaishuoltoja ei suoriteta, eteen tulee monia kalliita remontteja, jotka vältettäisiin helposti normaaleilla huoltotoimilla. Ruostunutta auton helmaa ei kannata pelkällä maalilla korjata, mutta koko auton runkoakaan ei ole järkevää vaihtaa.

Siksi on hyvä valita kustannustehokas ja pitkäikäinen ratkaisu. Katon pinnoittaminen ammattikäyttöön tarkoitetuilla aineilla, sekä huoltaminen sen yhteydessä ovat ylivoimaisesti edullisin tapa ylläpitää katon kuntoa ja maksimoida sen elinkaari.

Katon ylläpidon kustannukset

Ensin on hyvä muistaa, että katon jyrkkyys, muoto, materiaali ja koko ovat hyvin poikkeavia toisistaan, mutta yleisellä tasolla voidaan kustannukset jakaa ratkaisujen osalta seuraavasti:

 1. Katon pesu ja maalaus
  • Kustannus: 3000 – 5000 €
  • Käyttöikä huoltamatta keskimäärin: 2-5 vuotta
 2. Kattokumppanien pesu, huolto ja 2k-pinnoitus:
  1. Kustannus: 5000 – 8000 €
  2. Käyttöikä huoltamatta keskimäärin: 15-20 vuotta
 3. Kattoremontti
  1. Kustannus 15 000 – 35 000 €
  2. Käyttöikä huoltamatta keskimäärin: 20-30 vuotta

On hyvä muistaa, että uusikaan katto ei ole huoltovapaa. Katolla olevat läpiviennit, ruuvit ja naulat, listoitukset ja erilaiset kiinnikkeet elävät jatkuvasti ilmaston vaikutuksesta. Esimeriksi peltikatto vuotaa hyvin harvoin sen seurauksena, että pelti ruostuu puhki. Siksi edellä mainittujen seikkojen tarkastus ja säännöllinen huoltaminen on avainasemassa katon elinkaaren aikana niin huolettomuuden kuin kustannustenkin osalta.

Ota yhteyttä, jos katon kunto mietityttää

Katon kuntoa on viisainta selvittää aina silloin, kun ongelmia ei ole vielä ilmennyt. Ennaltaehkäisy on kaikista edullisin tapa toimia. Teemme katon kuntoarvion aina maksuttomasti, jonka jälkeen voit halutessasi pyytää tarjouksen palveluistamme, jos sellaiselle on tarvetta

 

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

  Käsittelemme henkilötietojasi
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.