Myynti 010 2124862

Peltikaton maalauksen hinta – 7 vaikuttavaa tekijää

Peltikaton maalaus käsitteenä jättää monta kysymystä sisälleen. Pelkkää maalausta voi harvoin tehdä ilman pohjatöitä. Katon maalaaminen on huomattavasti muita pintoja haasteellisempaa, koska maalattava pinta on myös rakennuksen tärkein suoja.

Pelkkä uutuuttaan hohtava pinta voi antaa väärän kuvan katon kunnosta. Katon maalausta suunnitellessa kustannuksiin vaikuttaa muutama tekijä. Käydään läpi niistä tärkeimmät.

1.  Työn suorittaja

Maalausala on Suomessa kausiluonteensa takia todella haastava liiketoiminnallisesti yrityksille. Ulkomaalauksessa tekijöitä ei voida normaalisti työllistää edes puolta vuotta ja ala on siksi yksi suosituimmista kesätyöpaikoista. Työn tilaajalle tämä tuottaa päänvaivaa, koska luotettavaa takuuta ja varmuutta työn laadulle on vaikea saada. Tämä näkyy luonnollisesti myös hinnoittelussa. Peltikaton maalaus voi olla näennäisesti helppoa sutimista, mutta sen pysyvyys ja takuista vastaaminen on täysin eri asia.

2. Pinta-ala

Maalattavan katon koko on luonnollisesti yksi suurimmista hintaan vaikuttavista tekijöistä. Neliöiden kasvaessa hinta pienenee suhteessa katon kokoon. Syy on yksinkertainen; on paljon tehokkaampaa ja työskennellä yhdessä paikassa pidempään, kuin ajaa moneen paikkaan kaluston siirtoineen.

3. Jyrkkyys

Työskentely jyrkällä katolla on huomattavasti raskaampaa ja hitaampaa loivaan verrattuna. Työkalujen ja tarvikkeiden käyttö hankaloituu, sekä niiden siirtäminen katolla on vaikeampaa. Omalta osaltaan myös turvavaljaat muodostavat erilaisen haasteen kaltevilla katoilla.

4. Vanha pinnoite

Pellin vanhan pinnoitteen kunto vaikuttaa pohjatöiden kestoon ja haastavuuteen. On myös suuri merkitys, onko vanha pelti maalattu vai muovipintainen ja onko kattoa huoltomaalattu aiemmin.

 5. Pohjatyöt

Pohjatyöt voivat vaikuttaa paljonkin maalauksen hintaan. Jos peltikaton pinta on päässyt hilseilemään tai vaurioitumaan, saattaa katolla olla korroosiota eli ruosteisia kohtia. Pelti täytyy pestä ja käsitellä huolellisesti, että uusi pinnoite tarttuu siihen. Varsinkin tiilikuvioisen peltikaton loimut asettavat omat haasteensa. Hiottu pelti täytyy myös käsitellä ruosteenkäsittelyaineella.

 6. Katon huolto

Maalauksen hintaan vaikuttaa myös muut vaadittavat huoltotoimet katolla. Jos peltikatto alkaa olla maalauksen tarpeessa, on se yleensä merkki huollon tarpeesta. Ruuveja, nauloja ja pellityksiä saattaa olla irti. Läpivientien ja kattoturvatuotteiden tiivistys on ehdottomasti suositeltavaa maalauksen yhteydessä, ja niiden kunto sekä määrä vaikuttavat työn määrään.

 7. Käytettävä pinnoite

Kuluttajille myytävä vesiohenteinen maali on hyvin erilainen aine, kuin Kattokumppanien käyttämä ammatti- ja teollisuuskäyttöön suunniteltu 2-komponentti pinnoite. Vesiohenteinen maali on huomattavasti helppokäyttöisempää ja edullisempaa, mutta sen kestävyys katolla on lyhyt; n. 2-10 vuotta. 2-komponentti pinnoitetta myydään ainoastaan ammattikäyttöön ja se vaatii käyttäjältään erityistä osaamista ja ammattitaitoa. 2k-pinnoite on puolivalmiste, eli se täytyy valmistaa kahdesta eri aineesta ennen sen käyttöä. Materiaalina se on hieman kalliimpaa kuin perus maalit, mutta sen tartunta ja kestävyys on huomattavasti parempia peltikatossa, parhaimmillaan 20-25 vuotta.

Jokainen katto on yksilöllinen ja pitävää hintaa on miltei mahdotonta sanoa näkemättä. Asiakkaalle on lopputuloksen kannalta suositeltavaa, että katto käydään tarkkaan läpi vaadittavien töiden selvittämiseksi. Tällöin ratkaisu on oikea, eikä katolle jää puutteita tai turhia riskejä. Mikäli kattosi kunto ihmetyttää, voit tilata meiltä ilmaisen kattodiagnoosin tästä

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.