Myynti 010 2124862

Sammaleen poisto katolta

Sammalta katolla – mitä tehdä? Sammaleen poistaminen tiilikatolta on välttämätöntä, sillä sammal sitoo kosteutta itseensä, haurastuttaen kattotiilien pintaa. Kasvuston poistaminen – myös peltikatolta – mahdollisimman pian on suositeltavaa.

Sammaleen poisto katolta on välttämätöntä, jotta voidaan taata vedenpoiston moitteeton toiminta, sekä estää katteen jäätyminen ja mahdollinen rikkoutuminen. Sammaleen poistaminen katolta auttaa myös vähentämään räystäskourujen tukkeutumista.

Miten tehdä itse katon puhdistus sammaleesta?

Sammaleen ja lian poistamiseen katolta on useita menetelmiä. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa turvallisuudesta: Vie tikkaat aina sammalkasvuston lähelle ja pue päällesi kengät, jotka eivät ole liukkaat katolla kävellessäsi. Kiinnitä itsesi mahdollisuuksien mukaan turvaköydellä putoamisen estämiseksi.

Ensiksi kannattaa puhdistaa kattopellit tai tiilet suihkuttamalla niihin vettä. Käytä pelkkää vettä ja suuntaa vesisuihku alaspäin. Ethän käytä painepesuria, sillä se voi vahingoittaa kattoa! Harjaa tämän jälkeen irtoava sammal pitkävartisella harjalla. Turhaa voimaa, katon hakkaamista harjalla tai turhaa hankaamista on hyvä välttää.

Sammaleen poistoon voi käyttää rautakaupoista saatavia sammaleenpoistoaineita. Levitä liuos ohjeiden mukaan ja jätä se vaikuttamaan. Jotkin aineet tuhoavat kasvustot parissa tunnissa. Tämä kannattaa ottaa huomioon, sillä voimakkaasti syövyttävät liuokset saattavat tappaa myös maassa olevia kasveja ja kukkia, valuessaan katolta niiden päälle. Pihan kasvusto kannattaa siis suojata. On suositeltavaa lukea sammaleenpoistoaineen käyttöohjeet tarkasti, jotta osaat suojata itsesi tarvittaessa, esimerkiksi suojakäsinein ja -lasein ja hengityssuojainten avulla.

Sammalongelmat voivat ratketa ilmaisen katon kuntotarkastuksen avulla

Jos sammaleen poisto tuntuu liian vaivalloiselta tai vaaralliselta, on aina hyvä vaihtoehto kysyä apuun ammattilaista – varsinkin kun katon kuntotarkastus on Kattokumppaneilla maksuton palvelu. Sivustollamme voit täyttää yksinkertaisen kyselylomakkeen, jonka avulla selviää, tarvitseeko kattosi tarkemman Kattodiagnoosin tekemistä.

Kattodiagnoosi on ilmainen palvelu, joka antaa tarkan arvion kattosi kunnosta, sekä ennusteen siitä, kuinka kauan katto kestää seuraavien viiden vuoden aikana. Otamme valokuvia katon eri osa-alueista sekä mahdollisista ongelmakohdista, kuten ruostumisesta, kattotiilien ja pinnoitteen vahingoittumisesta, savupiipun juuripelleistä, irronneista nauloista, ruuveista ja tiivisteistä, sekä listojen kiinnityksistä.
Lisäksi diagnoosi antaa yksityiskohtaista tietoa ja vinkkejä katon kunnossapidosta. Jos haluat, ammattilaiset antavat sammaleen poistosta ja kattohuollosta tarjouksen.

Ennakoiminen kannattaa aina. Kattosi voi kestää vuosikymmeniä pidempään, jos huolehdit siitä ajoissa. Kattokumppaneiden tiilikattojen ja peltikattojen pinnoituspalvelut ovat toimenpiteitä, joilla voidaan välttyä kalliilta kattoremontilta.

Sammaleen poisto katolta: eurot?

Sammaleen poiston hinta on katon koosta ja menetelmästä riippuen 500-3000 euroa.
Hintaan vaikuttaa, poistetaanko sammal mekaanisesti vai aineilla.

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.