Myynti 010 2124862

Peltikaton maalaus – Pinnoitteiden erot

Peltikaton pinnoitteet ja niiden ominaisuudet

Sääolosuhteet ja ympäristötekijät vaikuttavat kaikkiin materiaaleihin, erityisesti auringon ja kosteuden armoilla oleviin peltikattoihin. Pinnoituksen uusiminen tulee siksi jokaisessa katossa aikanaan ajankohtaiseksi, mikäli haluaa välttää kalliin kattoremontin. Maalin tai pinnoitteen valitseminen ei ole helppoa, koska niiden ominaisuudet ovat muuttuneet vuosien saatossa määräyksien takia, sekä eri aikakauden materiaaleissa on yleisessä tiedossa eroavaisuuksia.

Perinteiset vaihtoehdot, kuten vesiohenteiset ja öljypohjaiset kattomaalit tarjoavat perustason suojan ja estävät ruostumista, mutta niiden kestävyys on huonontunut ajan saatossa merkittävästi lyijyn ja muiden kiellettyjen ainesosien käytön vähennyttyä. Uudemmat teknologiat, kuten ammattikäyttöön tarkoitettu 2-komponenttipinnoite tarjoavat paremman sään- ja UV-säteilyn keston, sekä ruostesuojan. Materiaalin hinta on korkeampi, mutta sillä voidaan saada jopa moninkertainen käyttöikä maaleihin verrattuna. 2-komponentti on myös elastisempaa, joka antaa enemmän lämpölaajenemisen aiheuttamaa rasitusta anteeksi.

Pinnoitteen valinnan merkitys katon kestävyydelle

Peltikaton pinnoittamisessa on hyvä huomioida, onko katto pelkästään pinnoittamisen tarpeessa. Usein huonokuntoinen pinta enteilee myös ruuvien tai naulojen, läpivientien tiivisteiden, kiinnikkeiden ja elämisen aiheuttamia vuotoriskejä. Pinnoittaminen ei näitä asioita korjaa, joten katon huollon tarve on erittäin tärkeää huomioida tässä yhteydessä. Jos maali on laadultaan huono tai ei sovellu peltikattoon, se joudutaan tekemään muutaman vuoden välein uudelleen. Jos maalikerroksia alkaa kertyä useampia päällekkäin, sen kestävyys heikkenee entisestään.

Maalin tai pinnoitteen laatu ei yksistään ole ratkaisevin tekijä sen kestossa. Pohjatyöt, pohjan kunto, pesu, ja sääolosuhteet sitä tehtäessä vaikuttavat merkittävästi lopputulokseen. Huonoille pohjille tai väärissä sääolosuhteissa pinnoitettu katto voi tuottaa paljon harmia, sillä epäonnistuneen pinnoitteen poistaminen pellistä voi olla hyvin kallista tai jopa mahdotonta.

Kattokumppanit – 400 000 m2 pinnoitettua kattopinta-alaa

Valitessasi toimittajaa on tärkeää kääntyä luotettavan ja kokeneen kumppanin puoleen. Lyhyen sesongin johdosta maalausala, myös kattojen maalaus houkuttaa joka vuosi uusia toimijoita, sekä kesätyöntekijöitä. Pitkän ajan erikoistuminen peltikattojen huoltoihin ovat vakiinnuttaneet meille joukon jokavuotisia ammattilaisia, jotka omaavat jopa 18 vuoden kokemus kattojen huoltamisesta ja pinnoittamisesta.

Kun valitset meidät, saat käyttöösi kattavan palvelun, joka sisältää katon pesun, huoltotoimet ja 2k-pinnoituksen. Näiden kolmen työvaiheen eri ammattilaiset varmistavat, että kattosi on suojattu ja valmis kohtaamaan Suomen neljä vuodenaikaa. Lisäksi palvelumme suunnitellaan jokaiselle katolle erikseen, koska huoltotarpeet ovat aina yksilölliset. Katon huoltoraportti toimitetaan aina työn päätteeksi kiinteistölle seuraavaa huoltoa tai myyntiä varten.

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.