Myynti 010 2124862

Tiilikaton pesu vaatii erityishuomioita

Tiilikaton pesu on tärkeä osa säännöllistä kattohuoltoa, sillä se auttaa pitämään katon hyvässä kunnossa. Tavoitteena ennakoivalla huollolla on välttää kallis kattoremontti. Vaikka tiilikaton pesu voi olla yksinkertainen prosessi, niin moni sortuu tässäkin virheisiin, jotka lyhentävät katon käyttöikää huomattavasti.

Huomioitavia seikkoja tiilikaton puhdistuksessa

Älä pese painepesurilla! Tiilikattoa ei kannata pestä painepesurilla, ellei sitä pinnoiteta pesun jälkeen. Paineella peseminen irrottaa tiilestä pinnoitetta, joka toimii tiilen suojana vedeltä ja kasvustolta. Jos vesi pääsee imeytymään tiilen sisään, se jäätyessään haurastuttaa tiiliä, sekä entistä huokoisempi tiili on aiempaakin parempi alusta uudelle sammalkasvulle.

Vinkki vitosia tiilikaton puhdistukseen:

Turvallisuus ensin! Katon puhdistus voi olla vaarallista, joten asianmukaisista turvavarusteista kannattaa huolehtia. Liukumattomat kengät, turvavaljaat ja suojalasit ovat monen katolla kiipeilijän pelastus. Jos oloaan ei tunne mukavaksi työskennellä katolla, kannattavaa harkita ammattilaisen palkkaamista työn suorittamiseen.

Katolta on hyvä ensin poistaa kaikki sinne kuulumaton jäte ja eloperäinen aines, kuten lehdet, oksat ja sammal. Kasvuston poistoon voi käyttää myös pelkkää kasvustonestoainetta, mutta suositeltavaa on harjata helposti irtoava sammal ensin pois tiilikatolta. Sammalenpoistoaine levitetään tasaisesti koko katolle käyttämällä esimerkiksi paineruiskua tai painepesuria. Sammaleenpoistoaine tulee levittää huolellisesti koko katolle ja imeyttää se tiiliin. Aine tappaa eloperäisen kasvuston.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus kulkevat käsi kädessä

Jos tiilikatto aiotaan pinnoittaa, se täytyy ensin pestä painepesurilla kovalla paineella turbosuuttimella. Pesun jälkeen on hyvä levittää sammaleenpoistoaine ja tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet vuotojen ehkäisemiseksi. Sen jälkeen on pinnoituksen aika. Tiilikaton pinnoitus on menetelmä, jossa tiilikattoon levitetään pinnoite kahteen kertaan. Pinnoite suojaa ja antaa tiilelle kokonaan uuden vettä eristävän pinnan säätä, UV-säteilyä, sammalta ja muita vaurioita aiheuttavia tekijöitä vastaan. Tiilikaton pinnoitus myös parantaa katon ulkonäköä ja pidentää sen käyttöikää huomattavasti.

Tiilikaton pinnoitus on haastava tehtävä, joka kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi ulkonäönkin vuoksi.

Säännöllisin väliajoin huoltamalla ja pinnoittamalla tiilikattoa voi välttää kattoremontin kokonaan talon elinkaaren aikana.

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.