Myynti 010 2124862

Kuinka välttää kallis kattoremontti

Kattoremontit ovat yleensä kalliita. Ainoita tapoja välttää mittavan loven syntyminen talouden budjettiin, on ennakointi ja katon huoltaminen ajoissa.

Katon kunnossapidossa ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat välttämättömiä, jos aiot säästyä kalliilta kattoremontilta. Jos katon annetaan mennä liian huonoon kuntoon, ei tekohengitys enää auta, vaan kattoremontissa joudutaan menemään rakenteisiin asti sekä mahdollisesti vaihtamaan katto kokonaan.

Jos katon halkeamia tai vuotoja ei korjata, seurauksena voi olla vesivahinkoja sekä lahoamista, jotka aiheuttavat mittavia ja pahimmillaan peruuttamattomia ongelmia.

Kattoremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä

Pinta-ala vaikuttaa kattoremontin hintaan ratkaisevasti. Mökin kattoremontti on useimmiten huomattavasti edullisempaa kuin omakotitalon kattoremontti, mutta korjauksien laajuuden ohella korjaustapa vaikuttaa kokonaiskustannuksiin merkittävästi.

Katon huoltokorjausten tekeminen on merkittävästi halvempaa kuin katon rakenteisiin ulottuva remontti. Katon korjauskustannukset riippuvat osittain myös siitä, millainen pinnoite (esimerkiksi tiili- tai peltipinnoite) katossa on. Peltiprofiili vaikuttaa korjauskustannuksiin varsinkin, kun kyseessä on profiilityyppi, jota ei enää valmisteta.

Katon muoto ja katon kaltevuus vaikuttaa myös kattoremontin hintaan. Jyrkät katot vaativat enemmän työturvallisuudelta ja välineiltä, verrattuna loiviin kattoihin.

Ennaltaehkäisy vähentää kustannuksia ja pidentää katon ikää

Kattosi voi kuitenkin selvitä useita vuosikymmeniä pidempään ennaltaehkäisevällä kunnossapidolla. Myös kattohuollon kustannuksiin vaikuttavat monet tekijät ja näin lopullinen hinta määräytyy pinta-alan (neliömetrit), katon jyrkkyyden, katon muodon, olemassa olevan kattomateriaalin ja käytetyn kattopinnoitteen sekä mahdollisesti tarvittavan uuden pinnoitteen kustannusten perusteella.

Peltikaton pinnoituksella voi olla monta hintaa. Ero syntyy siitä, missä lähtökunnossa katto on eli mitä katolle täytyy ja kannattaa tehdä ennen pinnoitusta. Hinta voi olla 5000-10000 euron väliltä, riippuen tehdyistä töistä. Tilattuna työnä katon pesu ja maalaus ovat rautakaupasta saatavilla vesi- ja öljypohjaisilla maaleilla tehtynä keskimäärin 5000-7000 euron tietämissä ilman huoltoratkaisuja.

Kattokumppanien timanttipinnoitukseen kuuluu aina erillinen ammattilaisen tekemä kattohuolto, jossa voidaan vaihtaa esimerkiksi katolta nousseita nauloja ja ruuveja satoja kappaleita. Katolla on myös läpivientejä, joiden tiivistykset on hyvä vaihtaa, sekä kattotuotteita, joiden kiinnitykset on hyvä käydä läpi.

Pinnoite on yksi suurimmista hintaan vaikuttavista tekijöistä. Kattokumppanit käyttävät peltikatolla ainoastaan ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja 2-komponenttipinnoitteita, joiden kestoikä voi olla moninkertainen tavallisiin kattomaaleihin verrattuna.

Jos haluat ammattilaisten selvittävän, kaipaako kattosi huoltoa, vastaa simppeliin kyselyyn verkkosivuillamme ja tilaa tarvittaessa maksuton Kattodiagnoosi.

Kattopinnoitteen uusimisen kustannukset voidaan laskea nopeasti ja helposti Kattodiagnoosimme avulla. Asiantuntijamme tekevät kattosi tarkastuksen todellakin ilmaiseksi. Kattodiagnoosi ei ainoastaan kerro, kuinka kauan kattosi ennustetaan kestävän, vaan se kertoo myös, mitä tarpeellisia ja suositeltavia korjauksia tarvitaan.

Jos tiili- tai peltikattosi vaatii pinnoitusta, annamme sinulle Kattokumppaneiden tarjouksen pinnoituspalvelustamme halutessasi. Voit lisätä kattosi käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla ainutlaatuisten pinnoituspalveluidemme avulla. Jos kattosi on rakenteellisen korjauksen tarpeessa, voimme suositella hyvämaineisia kattourakoitsijoita, jotka ovat erikoistuneet tämänkaltaisiin töihin.

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

    Käsittelemme henkilötietojasi
    tietosuojaselosteemme mukaisesti.

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.