Myynti 010 2124862

Katon kuntotarkastus

Katon tarkastaminen säännöllisesti auttaa havaitsemaan ongelmia ennen kuin niistä koituu kalliita korjauksia. Erityisesti kahteen seikkaan tulisi kiinnittää huomiota: katon tulee olla vedenpitävä ja sen alapuolisen ilmanvaihdon olla kunnossa.

Mikäli kattoa ei ole suunniteltu kunnolla – tai sitä ei ole huollettu säännöllisesti – voi tulevien vuosien aikana nousta esille useita ongelmia. Katon kuntokartoitus tulisi siis tehdä säännöllisesti, sillä kuntokartoitus auttaa havaitsemaan viat ja puutteet jo varhaisessa vaiheessa. Näin ne eivät pääse aiheuttamaan suurempia vaurioita kiinteistön rakenteisiin. Rakenteisiin pääsyn jälkeen ei selvitä enää pelkällä kattoremontilla.

Omakotitalon ennaltaehkäisevä kunnossapito on tärkeää remonttihuolien vähentämiseksi. Eryisesti tiili- ja huopakatoilla alkaa kasvaa sammalta jo muutamassa vuodessa. Se vaikuttaa tiilikaton pinnoitteeseen tuhoisasti, päästäen lopulta vedet ja itiöt tiilen sisään. Kymmenen vuoden kuluttua hoitamattomien kattotiilien pinta on kulunut, niiden huokoisuuden vuoksi. Kulunut pinta saa laatat imemään itseensä lisää vettä. Tämän jälkeen Suomen talvi jäädyttää märät tiilet, jotka lopulta halkeilevat. Viimeistään tässä vaiheessa on kattohuollon aika. 

Katon kuntotarkastus: hinta ei ole este

Jos haluat varmistua kattosi kunnosta, etkä itse tiedä mihin asioihin katolla kannattaa kiinnittää huomiota, on syytä pyytää paikalle kokeneet asiantuntijat tekemään kuntotarkastus. Kattokumppaneiden verkkosivuilla voit testata itse muutamalla simppelillä kyselyllä, onko kattosi huollon tarpeessa. Vastaukset antavat mukavasti osviittaa, mutta jos haluat varmistua katon kunnosta ammattilaisten avulla, on järkevää pyytää meiltä Kattodiagnoosi.

Kattokumppaneiden Kattodiagnoosi on maksuton palvelu, jonka lopputuloksena saat tarkan arvion kattosi kunnosta, katon käyttöiän ennusteen viiden vuoden tarkkuudella, yksityiskohtaista tietoa katon ylläpidosta sekä tarvittaessa ja halutessasi myös ehdottamamme toimenpiteet katon huoltoa varten. Kattokumppanit tulevat luvallasi paikan päälle ratkaisemaan kysymyksiä ja arvioimaan kunnostustarvetta maksuttoman katon kartoituksen avulla.

Kattodiagnoosiin sisältyy ammattilaisten katolle kiipeäminen, tiilikaton tai peltikaton silmämääräinen kuntotarkastus sekä kuvien otto seuraavista osa-alueista:

 • Katteen tekninen kunto
 • Peltikaton ruoste ja korroosio
 • Kattotiilien kunto ja mahdollinen vaihdon tarve
 • Pinnoitteen kunto
 • Savupiipun juuripellit
 • Läpivientien tiivisteet
 • Listojen kiinnitys
 • Irronneet naulat, ruuvit ja tiivisteet

Ilmoitamme omistajalle myös mahdollisista vuotokohdista ja suosittelemme hyvämaineisia yrityksiä, jos katto tarvitsee laajempaa korjausta.

Voit toki tarkastaa oman katon kunnon, mutta ammattilaisen kartoittamana saat huomattavasti tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa katostasi, eikä kartoituksemme sido sinua mihinkään. Jos kattosi kaipaa pinnoittamispalveluja, meidän osaamisalueeseen kuuluvat nekin. Huollamme ja teemme timanttipinnoituksia pelti- ja tiilikattoihin Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Kolmevaiheinen katon Timanttipinnoitus sisältää pesun, huollon ja pinnoituksen. Pinnoitamme katot vain ammattikäyttöön kehitetyillä materiaaleilla. Työn tekevät kokeneet ammattilaiset, joille on kertynyt erityisosaamista vuosien ajalta.

Miten tehdä katon kuntotarkastus itse?

Tarkista…

 • onko katolle kerääntynyt sammalta, levää tai lehtikasoja
 • onko katolla vääntyneitä kattopeltejä
 • puuttuuko katolta nauloja tai ruuveja
 • onko katolla vahingoittuneita tiiliä tai puuttuuko niitä
 • savupiipun, saumojen, läpivientien ja kiinnityskohtien mahdolliset vuotokohdat

Jos yhdenkin neljän ensimmäisen kohdan vastauksena on kyllä tai löysit vuotokohtia, tilaa maksuton Kattodiagnoosi. Saat Kattokumppaneilta ammattilaisten suosittelemat toimenpiteet kattosi käyttöiän pidentämiseksi. 

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

  Käsittelemme henkilötietojasi
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.