Myynti 010 2124862

Katon kuntotarkastus

Katon tarkastaminen säännöllisesti auttaa havaitsemaan ongelmia ennen kuin niistä koituu kalliita korjauksia. Erityisesti kahteen asiaan tulisi kiinnittää huomiota. Katon tulisi olla vedenpitävä ja katon alapuolisen ilmanvaihdon tulisi olla kunnossa.

Jos kattoa ei ole suunniteltu kunnolla tai sitä ei ole huollettu säännöllisesti, voi se vuosien ja vuosikymmenien aikana kerätä useita ongelmia, jonka vuoksi katon kunto tulisi tarkastaa säännöllisesti. Katon tarkastaminen auttaa havaitsemaan varhaisessa vaiheessa ilmenneet viat ja puutteet, jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa suurempia vaurioita kiinteistön rakenteisiin. Tämän jälkeen ei selvitä enää pelkällä kattoremontilla.

Omakotitalon remonttihuolien vähentämisessä on ennaltaehkäisevä kunnossapito avainasemassa. Erityisesti tiili- ja huopakatoilla alkaa esiintyä muutaman vuoden kuluttua sammalta. Sammal vaikuttaa tiilikaton pinnoitteeseen tuhoisasti – jos asialle ei tehdä mitään, vesi ja itiöt pääsevät tiilen sisään. Kymmenen vuoden kuluttua kattotiilien pinta on hoitamattomana kulunut tiilen huokoisuuden vuoksi. Tämän vuoksi laatat imevät itseensä lisää vettä. Ja Suomen talvi jäädyttää märät tiilet, jotka halkeilevat lopulta. Viimeistään tässä vaiheessa tulisi tehdä kattohuolto.

Katon kuntotarkastuksen hinta ei ole este

Jos haluat varmistua kattosi kunnosta, etkä itse tiedä mihin asioihin katolla kannattaa kiinnittää huomiota, on syytä pyytää paikalle kokeneet asiantuntijat tekemään kuntotarkastus. Kattokumppaneiden verkkosivuilla voit testata itse muutamalla simppelillä kyselyllä, onko kattosi huollon tarpeessa. Vastaukset antavat mukavasti osviittaa, mutta jos haluat varmistua katon kunnosta ammattilaisten avulla, on järkevää pyytää meiltä Kattodiagnoosi.

Kattokumppaneiden Kattodiagnoosi on maksuton palvelu, jonka lopputuloksena saat tarkan arvion kattosi kunnosta, katon käyttöiän ennusteen viiden vuoden tarkkuudella, yksityiskohtaista tietoa katon ylläpidosta sekä tarvittaessa ja halutessasi myös ehdottamamme toimenpiteet katon huoltoa varten. Kattokumppanit tulevat luvallasi paikan päälle ratkaisemaan kysymyksiä ja arvioimaan kunnostustarvetta maksuttoman katon kartoituksen avulla.

Kattodiagnoosiin sisältyy ammattilaisten katolle kiipeäminen, tiilikaton tai peltikaton silmämääräinen kuntotarkastus sekä kuvien otto seuraavista osa-alueista:

 • Katteen tekninen kunto
 • Peltikaton ruoste ja korroosio
 • Kattotiilien kunto ja mahdollinen vaihdon tarve
 • Pinnoitteen kunto
 • Savupiipun juuripellit
 • Läpivientien tiivisteet
 • Listojen kiinnitys
 • Irronneet naulat, ruuvit ja tiivisteet

Ilmoitamme myös mahdollisista vuotokohdista asunnon omistajalle sekä suosittelemme hyvämaineisia yrityksiä, jos katto tarvitsee laajempaa korjausta.

Voit toki tarkastaa oman katon kunnon, mutta ammattilaisen kartoittamana saat huomattavasti tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa katostasi, eikä kartoituksemme sido sinua mihinkään. Jos kattosi kaipaa pinnoittamispalveluja, meidän osaamisalueeseen kuuluvat nekin. Huollamme ja teemme timanttipinnoituksia pelti- ja tiilikattoihin Uudenmaan ja Pirkanmaan alueella.

Kolmevaiheinen katon Timanttipinnoitus sisältää pesun, huollon ja pinnoituksen.
Pinnoitamme katot vain ammattikäyttöön kehitetyillä materiaaleilla. Työn tekevät kokeneet ammattilaiset, joille on kertynyt erityisosaamista vuosien ajalta. Meiltä saat myös suosituksia luotettavista muista yrityksistä mahdollista katon korjausta varten.

Kuinka tehdä katon kuntotarkastus itse?

 • Tarkista, onko katolle kerääntynyt sammalta, levää tai lehtikasoja
 • Tarkista, onko katolla vääntyneitä kattopeltejä
 • Tarkista, puuttuuko katolta nauloja tai ruuveja
 • Tarkista, onko katolla vahingoittuneita tiiliä tai puuttuuko niitä
 • Tarkista savupiipun, saumojen, läpivientien ja kiinnityskohtien mahdolliset vuotokohdat

Jos jonkin neljän ensimmäisen kohdan vastauksena on kyllä tai löysit vuotokohtia, tilaa maksuton Kattodiagnoosi ja saat Kattokumppaneilta ammattilaisten suosittelemat toimenpiteet kattosi käyttöiän pidentämiseksi.

Tilaa kattodiagnoosi

Liity kattojen kumppaneihin!

Saat sähköpostiisi silloin tällöin hyödyllistä kattotietoutta, ja kuulet ensimmäisenä esimerkiksi arvonnoista.

  Käsittelemme henkilötietojasi
  tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.